Onze School

Over de School

De Poolse School Nijmegen – Arnhem Irena Kwiatkowska werd opgericht in 1996. Twee keer per maand op zaterdag kunnen kinderen van 2,5 tot 14 jaar lessen volgen.

De Poolse School Nijmegen – Arnhem is een vereniging, die op vrijwillige basis werkt en op geen enkele manier verband houdt met de leerplicht in Nederland.

We zijn aangesloten bij het Forum van Poolse Scholen in Nederland (FPSN) en werken volgens de richtlijnen van het Ministerie van Onderwijs voor Poolse scholen in het buitenland.

Ouders en geïnteresseerden hebben gedurende deze tijd de gelegenheid elkaar te ontmoeten en bij te praten onder het genot van een kopje koffie of thee.

Wij nodigen ouders en kinderen het hele schooljaar (van september tot juni) uit om ons te leren kennen tijdens gratis proeflessen. Neem dan per e-mail contact met ons op.

Waar?

De lessen vinden plaats op school:

Openbare Basisschool de Tarthorst
Tarthorst 4
6708 HH Wageningen

Klik hier voor een routebeschrijving

Vind en like ons ook op Facebook!

Ons Doel?

Ons doel is om kinderen in contact te brengen met de Poolse taal, cultuur, gewoonten, en tradities. Daarnaast om contact te leggen met leeftijdsgenoten, die zich in een vergelijkbare situatie bevinden, door hen te laten zien dat het spreken van de Poolse taal een voorrecht en plezier is. Geen vervelende plicht!

De lessen zijn gevuld met plezier en liedjes, maar kinderen leren ook Poolse gedichten, lezen Poolse sprookjes, verdrinken Marzanna in de lente … net zoals hun ouders zich herinneren, als de charme van hun jeugd …

Poolse vlag
Poolse Taal

Spreken, lezen en schrijven

Poolse Cultuur
Poolse Cultuur, Gewoonten en Tradities
Poolse leeftijdsgenoten
Poolse Leeftijdsgenoten

Voor Wie?

De school geeft lessen voor kinderen en tieners van 2,5 tot 14 jaar uit Poolse en Pools-Nederlandse gezinnen.

Groepen en programma

Onze lessen zijn afgestemd op hun niveau en behoeften op basis van de curriculumrichtlijnen van het Ministerie van Onderwijs voor Poolse scholen in het buitenland. De lessen worden afgewisseld met liedjes en spelletjes. We willen dat kinderen met plezier naar de les komen.

Groep 1. Mini Mini

Docenten: Karolina van de Laar-Bednarska, Ph.D.; Patryk Beszterda
Het oorspronkelijke programma van de school.

De lessen in de Mini Mini-groep (2,5-4 jaar) zijn voornamelijk gericht op het luisteren naar de Poolse taal, het opbouwen van een woordenschat, spelletjes en liedjes.

Groep 2. Kleuterschool

Docente: Adrianna Beszterda, M.Sc.
Het oorspronkelijke programma van de school.

De lessen in de middelste groep (4-5 jaar) zijn speciaal voorbereid voor kleuters, met veel elementen van plezier en muziek. Zij leren hier echter al letters, breiden ons vocabulaire uit en werken met de primer.

Groep 3. Vroegschoolse school

Docente: Kinga Dybowska, M.Sc. – Poolse Taal en kennis over Polen
Leerboek: Materiaal uit verschillende leerboeken.

De lessen in de middelste groep (6-8 jaar) bestaan uit het leren lezen, schrijven en het uitbreiden van de woordenschat. Bovendien leren kinderen over de geografie en geschiedenis van Polen.

Groep 4. De oudste

Docente: Sylwia Falińska, M.Sc. – Poolse Taal en kennis over Polen.
Leerboek: Grammatica en Spelling Veilig.

Tijdens onze lessen verdiepen we de kennis van de Poolse taal. De kinderen leren spreken, lezen en schrijven in het Pools, we verbeteren ook de luistervaardigheid. Ze zingen liedjes, leren de geschiedenis, cultuur en traditie van Polen kennen. We proberen historische en culturele evenementen te combineren, die belangrijk zijn voor zowel Polen als Nederland. Naast leren vinden we ook tijd voor educatieve spelletjes, spelletjes en puzzels. Elk contact met de Poolse taal is voor hen een interessante ervaring. De kinderen ontdekken, behouden en ontwikkelen.

Groep 5. Schakelklas

Docente: Magdalena Rahman.
Leeboek: Nog toe te voegen.

Nog toe te voegen omschrijving.

Groep 6. Pools Plus

Docente: Agnieszka Bucholc.
Leerboek: Nog toe te voegen.

Nog toe te voegen omschrijving.