Over ons

Onze school is opgericht in 1996. Twee keer per maand, op zaterdag van 10.45 tot 13.30 uur leren onze kinderen de Poolse taal en maken ze kennis met de geschiedenis en cultuur van Polen. In de tussentijd kunnen ouders genieten van een kopje thee of koffie en een gezellig praatje in het Pools of Nederlands.

U kunt altijd, gedurende het hele jaar, met uw kind aan een proefles deelnemen. Onze jaarkalender staat hier.

foto zbiorowe 2014

Ons doel is om de kinderen kennis te laten maken met de Poolse taal, cultuur en tradities, en ze in contact te brengen met andere kinderen met een Poolse of Pools-Nederlandse achtergrond. We willen ze laten zien dat de beheersing van de Poolse taal zowel een voorrecht als genoegen kan zijn!

Onze lessen zijn rijkelijk gevuld met spellen en liedjes, maar de kinderen leren ook Poolse gedichten en lezen Poolse sprookjes. Ze bereiden de “jaselka” (Kerstviering) voor en in de lente voeren ze de ”Marzanna” weg… Kortom, al die speciale tradities die wij uit onze eigen kindertijd in Polen kennen.

Voor wie

Wij verwelkomen alle kinderen van 2,5 tot 14 jaar. Voor de meeste kinderen geldt dat Pools hun tweede taal is. Onze lessen zijn daarom aangepast op hun behoeften en niveau.

Lesprogramma

Het lesprogramma is geschikt voor tweetalige kinderen die regulier onderwijs in Nederland volgen. Wij proberen onze lessen zo veelzijdig mogelijk te maken, zodat onze kinderen met plezier naar de school komen.

De lessen voor Mini Mini (peuters 2,5-4 jaar oud) hebben als doel het verstaan en begrijpen van de Poolse taal. Wij nodigen mama’s en papa’s uit voor gezamenlijke spelletjes en het zingen van veel liedjes, en wij leren nieuwe woordjes en simpele rijmen.

De lessen voor de groep kleuters (4 -7 jaar oud) zijn special afgestemd op kinderen van de kleuter leeftijd met veel spel- en muziekelementen.

De groep oudere kinderen (7-14 jaar) leren op een leuke manier onder andere over Poolse tradities, literatuur en geschiedenis.

 

Sponsors

Wij zijn lid van